Fönsterbyte Uppsala

Varför ska man genomföra ett fönsterbyte?

Det kan finnas en mängd olika anledningar till att du vill göra ett fönsterbyte. Kanske har du tröttnat på dina gnisslande och tröga fönster som inte släpper in tillräckligt med ljus? Eller så märker du av att du ofta går runt och fryser i din bostad och störs av bullret som släpps in? Gamla fönster innebär helt enkelt en hel del problem och de är ofta ett område som förbises när man tänker på renoverings- och förbättringsmöjligheter i sin bostad.

Eftersom vårt hem är platsen där vi spenderar allra mest tid är det av stor betydelse att vi trivs där. Bara för att det är vintertider ska du inte behöva känna dig frusen inomhus, hemmet ska snarare tvärtom vara en skyddande plats från kylan. Detsamma gäller oljud. Många svenskar lider i tystnad av buller som tränger in i deras bostäder vilket kan leda till huvudvärk och en känsla av olust. Med moderna fönster kan dessa problem minska kraftigt. Det finns alltså flera anledningar att göra ett fönsterbyte. På den här sidan går vi igenom några av dessa i detalj.

Spara på energin med nya fönster

Dåligt isolerade fönster leder till att onödigt mycket kalluft utifrån tränger in i bostaden. I ett land som Sverige där många månader av året är kalla påverkar detta givetvis extra mycket. När kylan tar sig in i ditt hem leder det dels till att du blir mer frusen, vilket gör dig tröttare eftersom din kropp då måste anstränga sig extra mycket för att försöka behålla värmen. Dels leder det till att värmesystemet du har i ditt hem kräver mycket mer energi för att lyckas värma upp lägenheten till önskvärda temperaturer.

Att värmesystemet går på högvarv innebär att din elräkning blir högre. Dessutom har det givetvis skadlig påverkan på vårt klimat. Dåliga och gamla fönster kan alltså inte bara vara irriterande eftersom de är tröga att öppna, de kan även leda till sämre privatekonomi och mer miljöpåverkan. Att genomföra ett fönsterbyte kan därför ses som en investering som är både bra för miljön och din ekonomi!

Fönsterbyte kvalitet Uppsala

Skydd mot sol och värme

Sverige består inte bara av kalla vintermånader. Under sommarmånaderna kan det bli riktigt varmt och då kan du känna dig nöjd när du har fönster som stänger ute solen och värmen. I stället för att du ska behöva svettas och bländas i ditt hem kan du skaffa våra solfönster, dessa blockerar solljus på ett utmärkt sätt vilket gör att din vardag blir betydligt trivsammare!

Oavsett vad just du har för krav på dina nya fönster kan du höra av dig till oss och berätta mer om detta. Tillsammans kan vi då välja ut passande fönster som vi sedan kommer och installerar. Tveka inte på att kontakta oss redan idag om du planerar ett fönsterbyte!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify